Menü Bezárás

Tényleg jön az újabb korlátozás Kelet-Ausztriában

Az osztrák szövetségi kormány tagjai a keleti tartományok vezetőivel valamint egészségügyi szakértőkkel együtt éjszakába nyúlóan tárgyaltak arról, milyen intézkedéscsomaggal készüljenek a terjedő brit vírusmutáció megfékezése érdekében.Ez ugyanis annak az oka, hogy bár az aktív fertőzöttek száma nem olyan robbanásszerűen nő, mint ősszel, az intenzív ápolásra szorulók száma megugrott. Ez pedig főként a keleti tartományokra érvényes, Bécsre, Alsó-Ausztriára és Burgenlandra.

A húsvéti időszakban csökkenteni kell a személyes találkozások számát, ennek érdekében egy rövid időre, konkrétabban nagycsütörtöktől húsvét hétfőig ismét be kell zárni a szolgáltatóknak, illetve a kereskedelemben mindennek, ami nem létfontosságú. Kiterjesztik az FFP2 maszkok viselésének kötelezettségét minden zárt épületen belülre, azaz például irodákra, illetve szabadtéren is, ahol sok ember gyűlhet egyszerre össze. A szomszédos országokból, rizikóterületekről például munka miatt ingázóknál heti egy teszt helyett heti két tesztre lesz majd szükség, mely 72 óráig lesz érvényes. A tesztelési lehetőségeket a régióban egyébként még jobban kiépítik záros határidőn belül. Ismét kijárási korlátozás lesz érvényben egész nap, a már korábban megismert kivételekkel.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter attól tart, hogy a keleti tartományokra jellemző járványhelyzet alakulhat ki nemsokára a többi tartományban is, így a Bécsben, Alsó-Ausztriában és Burgenlandban bevezetett intézkedéscsomag egyfajta pilotprojektként is működhet. Az iskolákban a húsvéti szünet után még legalább egy hétig online oktatás lesz, utána a diákok és a tanárok is PCR-teszttel térhetnek vissza az iskolákba.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .