Átadták az új Kormányablaknak helyet adó épületet a GYSEV pályaudvaron

Browse By

Az új soproni Kormányablak technikai átadásán jártunk, ami a Kormányhivatal és a GYSEV Zrt. együttműködése jegyében, a vasútállomáson, a régi nemzetközi váróterem helyén található. Az átadón elhangzott, hogy a Kormányhivatal minden lehetőséget kihasznál, ami az emberekhez közelebb hozza a Kormányablak szolgáltatásait és igyekszik azt elérhetőbbé, hatékonyabbá tenni és folyamatosan fejleszteni is annak színvonalát. Az együttműködésnek köszönhetően egy forgalmas helyszínen kap új otthont a soproni Kormányablak, hiszen a GYSEV Zrt. a közösségi közlekedésben vezető szerepet tölt be, így az egyik legideálisabb helyen jöhetett létre ez a beruházás.

Dr. Fodor Tamás köszöntőjében elmondta, hogy örül ennek az együttműködésnek, hiszen fontos a város számára minden olyan fejlesztés, beruházás ami megkönnyíti a hétköznapokban a soproniak életét. Minden olyan beruházás jó, ami minőségi és hatékony szolgáltatást jelent a városban élőknek és köszönetét fejezte ki a GYSEV Zrt. vezetőségének is, akik partnerek ezekben a célkitűzésekben.

 

A kivitelezési munkálatokat áprilisban kezdték, melyek keretében közel 330 m² alapterületen korszerűsítették a meglévő épületvillamossági, épületgépészeti rendszereket. Kicserélték a homlokzati nyílászárókat és mintegy 250 m²-en hőszigetelt, kerámia burkolat került is került a homlokzatra, ezzel jelentősen javítva az épület energiahatékonyságát.

A 300 m²-es hasznos alapterületből, 150 m²-en alakították ki a 8 munkaállomásnak helyet adó ügyfélteret, amely akadálymentesített, légkondicionált, baba-mama szobával és játszósarokkal felszerelt, „bizalmas-tárgyalóval” ellátott ügyfélszolgálati pont lesz. Az ügyféltérben elhelyezett utastájékoztató monitor folyamatosan frissülő menetrendi információkat közöl.

A GYSEV Zrt. jelenleg zajló saját beruházásának keretében megvalósulóSzolgáltató-házprojekt eredményeként, a Kormányablak közvetlenül az utascsarnokon keresztül is elérhetővé válik.

A Kormányablak megnyitásához szükséges technológiai bútorzat, és informatikai eszközök, berendezések a Miniszterelnökség és a Kormányhivatal beszerzésének részeként valósulnak meg a következő hónapokban.

A Kormányablak kialakításának költségeit 100%-ban pályázati forrásból biztosítja a GYSEV Zrt. az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával.

A kulcsátadás pillanata 

A soproni kormányablak kialakításával párhuzamosan – közös projektben – megvalósult a szombathelyi vasútállomáson is a kormányablak kialakítása, amely beruházások együttesen 220 millió forintba kerültek.

Képgalériánk az építés fázisában lévő kormányablakról itt érhető el >>

L.L.ZS.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com