Menü Bezárás

Bringabarát táblacserék Sopronban

Annyi a kerékpárosokat érintő hír mostanában, hogy a szerkesztőségben viccből már azon gondolkodunk, hogy átnevezzük az oldalt BringaHírnek. Szerencsére most éppen egy örömteli fejleményről tudunk beszámolni: a jelek szerint az önkormányzat a napokban tovább folytatta a „zsákutca” táblák cseréjét „zsákutca kerékpáros továbbhaladási lehetőséggel” táblákra (e folyamat elkezdéséről bő egy hónapja írt bejegyzésünkben már beszámoltunk).

A város által kicserélt táblák közül kettő az Orsolya téren, az Új illetve Szent György utcák kezdeténél található.

A Szent György utca már hivatalosan sem zsákutca a kerékpárosoknak.
Az Új utca már hivatalosan sem zsákutca a kerékpárosoknak.
A Szent György utcában is megtörtént a csere.
A Szent György utcában is megtörtént a csere

Ebbe a sorba illeszkedik a harmadik kicserélt tábla is, melynek a jelentősége talán még az előzőeknél is nagyobb, hiszen a Deák teret a Győri út végi bevásárlóközpontokkal összekötő útvonal mentén helyezkedik el, a benzinkút, a szőnyegbolt és a bútorlapbolt után következő szervizútnál.

Ezen a Győri út menti szervízúton is indokolt volt a csere, hiszen kerékpárútban végződik.
Ezen a Győri út menti szervízúton is indokolt volt a csere, hiszen kerékpárútként folytatódik

Aminek azonban a legjobban örülünk az az, hogy a Csatkai utca és a Deák téri kerékpárút kereszteződése előtt lévő kötelező haladási irány tábla alá kiegészítő tábla került, amely így már nem tiltja többé, hogy kerékpárral a Csatkai utcáról a Deák téri kerékpárútra kanyarodjunk.

Az indokolatlan kerékpáros kanyarodási tilalom elegáns megszűntetése egy egyszerű kiegészítő tábla kihelyezésével.
Az indokolatlan kerékpáros kanyarodási tilalom elegáns megszüntetése egy egyszerű kiegészítő tábla kihelyezésével

Sajnos ettől még a kerékpárútra való balra kanyarodás művelete nem válik egyszerűbbé, de abból a szempontból biztonságosabb lesz, hogy a KRESZ-t ismerő gépjárművezetők ezután számítani fognak rá, hogy a kerékpárosok kanyarodásba kezdenek. A csomópont egyébként is nagyon veszélyes, túl sok mindenre kell egyszerre figyelni, és új közlekedőknek az elsőbbségi viszonyokat is nehéz azonnal felmérni (az egyik kerékpárosoknak kihelyezett elsőbbségadás tábla pl. takarásban van egy másik tábla által), így minden közlekedőt csak arra tudunk buzdítani, hogy ezt a kereszteződést fokozott óvatosággal és figyelemmel közelítse meg.

Ez is érdekelhet

1 Comment

  1. Pingback:Akcióban a Holding táblakommandója | IkvaHír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .