Cserbenhagyásos baleset a beláthatatlan kanyarban

Browse By

Cserbenhagyásos baleset történt csütörtökön a Sopron és Ágfalva közötti Güterwegen, ahol egy autós és kerékpáros “találkozott” egy igencsak beláthatatlan kanyarban.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2014. augusztus 14-én 14 óra 28 perckor érkezett bejelentés, hogy a Sopron-Ágfalva közötti kerékpárúton egy kerékpárost elgázoltak.
A helyszínre érkező egyenruhások megállapították, hogy a sértett egyedül haladt kerékpárjával a kijelölt úton, mikor észlelte, hogy vele szemben gyors ütemben egy gépjármű közlekedik.
A személygépkocsi a bokrokat érintve többször letért az út szélére, majd a kerékpárost észlelve hirtelen vészfékezett. Az autó hosszasan csúszott és ekkor már a töltés felé félrehúzódó biciklis felé haladt. A gépkocsivezető az ütközést elkerülni nem tudta és a kétkerekűnek csapódott, mely a kerékpárossal együtt az árokba borult.
A sofőr a baleset után a sértett jelzésének ellenére nem állt meg, nem győződött meg arról, hogy a kerékpáros személy megsérült vagy egyéb okból segítségre szorul, útját Ágfalva irányába folytatta tovább. A rendőrök a megadott forgalmi rendszám alapján a járművet megtalálták és a baleset okozóját Brennbergbányáról állították elő a Soproni Rendőrkapitányságra. A gépkocsi vezetőjével szemben ittasság gyanúja merült fel, ezért vele szemben mintavételre került sor. A Soproni Rendőrkapitányság a 36 éves soproni férfit őrizetbe vette és ellene cserbenhagyás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást – írta a police.hu

Ennyit lát a Sopron felől érkező. Itt csak lépésben érdemes haladni akár kerékpárral, akár autóval közlekedik az ember!

Az eset pikantériája, hogy az elmúlt hetekben már gondoltam arra, hogy megérne az útszakasz egy cikket, hiszen a gondozatlanság miatt az évek során jócskán megnőtt az út mentén lévő növényzet, sőt sok helyütt kisebb-nagyobb darabokat teljesen el is foglalt az út széltéből. Ez pedig bizony igen veszélyes!
A most már EuroVelo 13 kerékpáros útvonal részét képező Sopron-Ágfalva bringaúton nemcsak a kerékpáros, segédmotor-kerékpáros hivatásforgalom nagy, hanem esténként és hétvégenként kedvelt útvonala a sportolni, futni, kocogni vágyóknak is. Ennek ellenére sajnos időről-időre előfordul olyan autós aki nem az út beláthatóságának megfelelően választja meg a sebességét.
A tegnapi balesethez mellesleg a csapadékelvezető árkok hiánya is hozzájárulhatott, hiszen, mint tavasszal újra sáros volt az útszakasz, ez pedig láthatóan megnövelte a féktávokat. Áprilisban egy gerilla akció részeként a lehetőségeinkhez mérten rendbe tettük már a kanyart, de valódi megoldás az illetékesek részéről azóta se érkezett…
A probléma megoldását és a biztonságos közlekedést feltételét az út menti növényzet alapos kiirtása jelenthetné. Ebben megfelelő eszközök és támogatás biztosítása mellett az IkvaHír csapata most is szívesen segítene kétkezi munkával! 😉

Lassan csak egy erdei ösvény marad az egykor széles útból…

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com