Sarat lapátoltunk

Browse By

Kedden egy kiadós zuhé érintette térségünket, amely után sorra jelentek meg a Facebookon az ilyen-olyan elárasztott utcákról fényképek és alattuk pedig a szokásos nethuszárok, valamint szájkaratésok ütköztették magvas gondolataikat.
Felesleges billentyűzet koptatás helyett, inkább gondoltunk egyet Laceeval és pénteken a napi robot után kimentünk az Ágfalva felé vezető bringaútra Güterwegre, ahol szintén egy nagyobb sárátfolyás gondoskodott az arra haladó bringások “tisztaságáról”. Ásóval, lapáttal, gereblyével felszerelkezve nekiláttunk a munkának és körülbelül egy óra alatt a képeken látható eredményt sikerült elérni.

A kihagyhatatlan előtte-utána fotó 🙂

Persze korántsem tökéletes a végeredmény, de lehetőségeinket mérten az úton feltornyosult sártömeget sikerült kilapátolni, illetve csináltunk egy kisebb átvágást amin keresztül le tud folyni a víz az alacsonyabban fekvő területekre. Továbbá az útpálya felén már “szárazon” is át lehet kelni a problémás szakaszon, akár gyalog is.

A kint töltött idő alatt többen is tanácstalanul fordultak vissza gyalogosan vagy biciklivel, míg a bátrabbak nem kicsit besározva magukat kellhettek át a mocsáron. Meglepetésünkre egy munkából hazaigyekvő ágfalvi hölgy is segítségünkre sietett, az otthonról hozott szerszámokkal ő is beállt segíteni. Innen is köszönet neki! 😉
A többit majd talán elvégzi a Sopron Holding természet.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com