Menü Bezárás

Használhatatlan az összes turisztikai kioszk, halott az app

2015 tavaszán több turisztikai kioszkot, avagy digitális tájékoztató oszlopot telepítettek Sopronban illetve Hegykőn. Ha számszerűsíteni akarom a dolgot, akkor öt darab került Sopronba, méghozzá a GYSEV vasútállomáshoz, az ÉNYKK buszállomáshoz, az Előkapuhoz, a Liszt-központhoz valamint a Soproni Gyógyközpont Rehabilitációs Intézetéhez. Hegykőn a parkban került elhelyezésre a kioszk. Ezek legfőképpen arra szolgálnak (szolgáltak?), hogy könnyen és egyszerűen juttassák információhoz a turistákat a városi eseményekről, vendéglátóhelyekről, szálláslehetőségről, környékbeli látványosságokról, ésatöbbi… Persze a helyi lakosság is profitált ebből, hiszen a rendezvények őket is érdeklik.

Mostanra viszont teljes bizonyossággal mondhatom, hogy az összes kioszk üzemképtelenné vált. Valamelyik be van kapcsolva, és egy oldalra forgatott Windows hibaüzenet látható rajta, valamelyik egy ‘kiosk’ nevű alkalmazás hibaüzenetét produkálja, valamelyik simán fekete képet ad, valamelyik pedig egész konkrétan ki van kapcsolva.

Kérdeztük a Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. -t az egyetlen publikusan fellelhető e-mail címen, hogy tudnak-e a tájékoztató oszlopok üzemképtelenségéről, mi kellene ahhoz, hogy azok újra működjenek, és tervezik-e a javíttatásukat, vagy esetleg teljesen megszűnnek-e létezni, de választ nem kaptunk.

Apropó, a projekthez tartozott egy mobilos applikáció is, amiről viszont már 2016-ban írtuk, hogy problémák vannak vele, nem frissül, hibás információkat is tartalmaz. A helyzet azóta annyiban változott, hogy a Google Play áruházból el is tűnt az alkalmazás, azt letölteni már nem lehet. Az iOS Store -ból még letölthető a program, azonban akár le is tud fagyni tőle egy iPhone, illetve 2015-ös az utolsó frissítés az eseményeknél, tehát tekinthetjük ezt is úgy, mintha nem is létezne.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .