Menü Bezárás

Üzemben a digitális információs oszlopok

Mint arról korábban beszámoltunk a városban több helyen, így a vasúti és autóbusz pályaudvarokon, valamint a Liszt Központ előtt és az Előkapunál is információs terminálokat szereltek fel a szakemberek.

Az eszközökön rengetek információ érhető el, a kezdőképernyőn jelenlegi pozíciónk, és csodás soproni képek köszöntenek. A rendszer baloldalon a szálláshelyeket, éttermeket, eseményeket és látnivalókat tudja felsorolni, akár kategorizálva és helyzetünkhöz közel eső sorrendben is. Egy kattintás után a szolgáltatóegység telefonszámát és árkategóriáját is elérhetjük.

Google Mapson a helyzetünk és a közeli helyek

Információt kaphatunk három nyelven – magyar, angol, német – a városról, a belvárosi parkolásról is.

Leheltelen helyzet: Tesztelgetés közben sikerült megnyitunk egy webhelyet, mely az információs szövegben hivatkozássá volt alakítva, ahonnan nem sikerült visszajutni sem a kezdőoldalra, sem az előzőleg megjelenített felületre. Talán a mi figyelmetlenségünk, talán a rendszer hibája. Mindenesetre, jobb lenne az egyértelműség kedvvért ide is egy nagy X-et tenni a sarokba…

Innen nincs visszaút az információs rendszerhez…

A projekt folytatódik: A Cyberpress információi szerint egy mobilapplikáció is készülőben van, a Sopront és környékét meglátogatók számára.

Érdekesség: A tesztüzemben lévő oszlopon tegnapelőtt még csak a balfi Panoráma Étterem volt rajta, semmilyen más felület nem működött. 🙂 Korábban a nyelvválasztó felületen az angol zászlóhoz hasonló valami volt használatban, ez mára már eltűnt, és egy ma is hivatalos lobogó van beállítva.

Ez is érdekelhet

1 Comment

  1. Pingback:Használhatatlan az összes turisztikai kioszk, halott az app – IkvaHír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .