Korszerűbb lett Sopron tömegközlekedése

Browse By

A kormány és az Európai Unió jelentős támogatásának köszönhetően tovább fejlődött Sopron tömegközlekedése, amely így ma már a XXI. század elvárásainak megfelelő szolgáltatásokkal várja az utasait.

A helyi tömegközlekedés fejlesztése érdekében a Kisalföld Volán Zrt. és Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Helyi és helyközi közlekedés integrációja Sopronban és vonzáskörzetében” címmel sikeres pályázatot nyújtott be, aminek köszönhetően tovább korszerűsödhetett városunkban az autóbusz-közlekedés, ezzel is növelve az utaselégedettség színvonalát.

A főbb eredmények:

  • A fertő-tavi végállomáson egy olyan utastájékoztató rendszer telepítése, amely a buszközlekedés mellett a hajóközlekedésről is tájékoztatást ad.
  • Olyan új forgalomirányító központ kiépítése a soproni autóbusz-állomáson, amely biztosítja a diszpécseri szolgálat zavartalan működését és helyet ad az operatív irányító személyzetnek, valamint az integrált személyforgalom vezetésének is.
  • Újabb 23 helyszínen autóbuszmegállók átépítése, felújítása, valamint szigetek, buszfordulók kialakítása.
  • Több helyszínen vakvezető sávok valamint kerékpársávok kiépítése.
  • Olyan elektronikus forgalomirányítási rendszer kialakítása, amely a változó körülményeket is rugalmasan képes követni.
  • „Zöld út” kérés kiterjesztése 47 járműre.
  • Az utastájékoztatás fejlesztése a járműveken, megállókban és a pályaudvaron. A járműveken fedélzeti számítógépek, hangosításhoz szükséges eszközök beépítése. A megállókban (4 helyszínen) dinamikus utastájékoztató oszlopok kihelyezése. A pályaudvaron a központ számítógépekkel való felszerelése, a hangos és vizuális utastájékoztatás fejlesztése.
  • A Kisalföld Volán Zrt. és a Drescher Hajózási Kft, valamint a Kisalföld Volán Zrt., a Vasi Volán Zrt. és a Zala Volán Zrt. egyes menetrendjeinek összehangolása.

A projekt teljes költsége 371,7 millió forint, melyből a kormány támogatása közel 316 millió forint volt, a Kisalföld Volán Zrt. mintegy 37 millió-, és Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata 18 millió forintos önrésszel járult hozzá.

L.L.ZS.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com