Nem lesz kerékpársáv a felújított Bánfalvi úton

Browse By

4 kérdést tettem fel a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek, melyekre a napokban kaptam választ. Ezeket külön bejegyzésben szeretném részletezni, kezdjük a Bánfalvi út felújítására vonatkozóval.

Kérdés:

A 86107-es út (Sopron, Bánfalvi út) idei évi felújításának (forrás) előkészítése során megvizsgálták-e kerékpársáv vagy kerékpáros nyom létesítésének lehetőségét?

Velkei Lilla — , aki a Magyar Közút Vezérigazgatói titkársága Kommunikációs csoportjának kommunikációs munkatársa — válasza:

A Bánfalvi út felújítása, a négy és öt számjegyű utak burkolatának felújítására vonatkozó regionális program keretében valósul meg. A projekt célja elsősorban a rossz, elöregedett burkolat felújítása. Az érintett önkormányzat korábban a Rák patak mentén tervezte a kerékpárút hálózat kialakítását, a szűk helyszínrajzi adottságok nem teszik lehetővé kerékpárút vagy sáv kiépítését. Egyébként a párhuzamos kevésbé forgalmas utak alkalmasabbak a kerékpáros forgalom levezetésére. A fenti okok miatt a jelenlegi projektben nem terveztük kerékpáros létesítmény kialakítását a Bánfalvi út útfelújítása során.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com