Menü Bezárás

Gyalázatosan néz ki az Ikva-part Sopronban

A város legfontosabb vízfolyása jobb sorsot érdemelne. A patak, mely végigfolyik az egész városon, igen elhanyagolt állapotban van. És most nem arról van szó, hogy nem nyírják a növényzetet, bár az is megérne egy misét. Régi, több évtizeddel ezelőtti fotókon is ilyen dús növényzet volt a patak árterében.

Most viszont más is van, az pedig a rengeteg szemét. Mint azt nemrég írtuk, kivágtak több öreg, betegeskedő fűzfát az Ikva soron. Ez pont az a szakasz, ahol egyébként a legnagyobb gyalogosforgalom is halad, hiszen fontos összeköttetés ez a történelmi külváros és például a kollégium, illetve az Autóbusz-állomás felé. Ha pedig az ember ki akarja kerülni a Várkerületet, akkor is erre érdemes kerülni gyalog, vagy kerékpárral.

Épp ezért szégyenletes, ahogy az ártér kinéz. Tele szeméttel, a sörös és energiaitalos dobozoktól a boros flakonokig minden. Mondjuk a dologhoz hozzá tartozik, hogy sehol a környéken nincs egyetlen darab hulladékgyűjtő sem, de persze ez nem mentség azok számára, akik egyszerűen elhajítják az elfogyasztott élelmiszer csomagolását. Pedig ez akár egy csodás sétány is lehetne, hiszen csendes, gépjárműforgalomtól mentes. Padok, napelemes közvilágítási lámpák, kukák kihelyezésével kiválóan alkalmas lenne egy kicsit pihenni, akár egy könyvet vagy újságot olvasni, esetleg itt lebonyolítani az első randit.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .