Menü Bezárás

Rendbe tették a helyiek a régi balfi savanyúkutat

Helyieknek köszönhetően ismét méltó állapotba került a régi ivókút.

FRISSÍTÉS: Figyelem! NEM ivóvíz folyik a régi balfi kútból

Mint arról az Enyugat.hu beszámolt, nem üzemel a balfi ivókút. Az évek óta zárva lévő ásványvíz-palackozót üzemeltető cég ugyanis felszámolás alatt áll, az áramot kikapcsolták, így a díszkút szivattyújához sem jut áram. A kihelyezett tábla szerint ugyanakkor csak „karbantartásról” van szó.

Sokszor szóba került már a régi savanyúkút sanyarú sorsa. Az eredeti kút ugyanis a díszkút létrehozásával sem szűnt meg létezni, csak egész egyszerűen magára hagyták. Ráadásul volt itt némi probléma a tulajdoni viszonyokkal is, ha jól rémlik, az önkormányzat azért nem is kezdett vele valamit, mert szerintük az a kis terület is a palackozóhoz tartozott. Mostanra persze már változtak a dolgok, fel is merült, hogy vajon iható-e a vize a régi kútnak.

Erre egyelőre egyértelmű válasz nem érkezett, információink szerint bevizsgálás alatt van a kifolyóból csordogáló víz minősége. Valami viszont szerencsére már most pozitívan változott: a régi kutat és környékét ugyanis a helyiek rendbe tették, az eltömődött átereszt megtisztították, a környéket rendezték, végre nagyjából úgy néz ki, ahogy eddig is ki kellett volna néznie.

Emlékszem, gyerekkoromban időnként lejártunk ide mi is, akkor még két kifolyóból két különböző víz folyt, az egyik ráadásul gombnyomásra. A kút felett pedig fedett esőbeálló is volt. Apropó esőbeálló, az új kút mellett van egy információs tábla, melyen szerepel egy kép a régi esőbeállóról. Alul pedig a forrás: „internet”. Pedig az a forrás konkrétan mi vagyunk, alább az eredeti kép.

Ez is érdekelhet

2 Comments

  1. Imréné Borsodi

    Sajnos a Város Önkormányzata akkor hibázott mikor a sok millió forintot beleölte a bizonytalanba. És most is magára hagyta a városrészt vagyis Balfot. Nem kellene más csak fizetni az áram számlát és lenne víz a Balfiaknak és sok ide látogatónak. Ezen a vízen nőtünk fel és abban a nehéz időkben működött minden. Köszönjük soproni Önkormányzat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .