Menü Bezárás

Apró lépésekben, de fejlődik a soproni közlekedés

A nyár az útfelfestések időszaka, nincs ez másként Sopronban sem. Ez a város több területén is megmutatkozik. A Pihenőkereszt lakóparkból busszal közlekedők kaptak például egy ilyen pofás kis gyalogátkelőhelyet (áliász zebrát) a 8518-as számú útra:

Ugyanez a körforgalom felől jövet:

A jellemzően a megengedettnél gyorsabb gépjárműforgalmat bonyolító útszakaszra festett zebrára a szokásos KRESZ tábla mellett útra festett figyelmeztető piktogram és önfenntartó villogó is felhívja a figyelmet.

A Győri út melletti szervizúton is változások léptek életbe. Korábbi cikkünkben már megírtuk, hogy a D-vel kezdődő és IEGO-val végződő szőnyegbolt előtti útszakaszon az önkormányzat felszámolta a kerékpárutat és megállni tilos táblát helyezett ki. Ezt mi is indokoltnak tartjuk, hiszen itt a kerékpárút megléte idején elég átláthatatlan volt, hogy melyik közlekedőnek hol a helye az úton. Arról nem is beszélve, hogy a kerékpárútként kitáblázott rész valójában parkoló volt. Ezek az anomáliák most megszűntek, az útra festett kerékpáros nyomok miatt a kerékpárosok számára most már egyértelmű, hogy milyen nyomvonalat kell követniük. A piktogramok a gépjárművel közlekedők figyelmét is felhívják a kerékpárosok fokozott jelenlétére.

dkls

A szervízút Győr felé eső része is kapott kerékpáros piktogramokat:

Továbbá egy zöld útvonal-jelző táblát is, biztos, ami biztos alapon:

Ez utóbbi képen szereplő zsákutca tábla egyébként nagyon fiatal, születéséről ebben a cikkben adtunk hírt. Ezek után mi már csak kávét kérünk! Na jó, oké, egy dolgot azért mondunk: mindezen intézkedéseket az erősen viharvert szervizút teljes körű burkolatfelújítása koronázná meg. Reméljük, az is mielőbb terítékre kerül!

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .