Browse By

Nyilvános a Kőszegi úti aluljáró tervrajza

Közzétette a GYSEV a Kőszegi úti aluljáró átnézeti tervét a KiMitTud portál felületén keresztül. A terv az attachment.pdf felirat alatti Letöltés linkre kattintva tölthető le, illetve a HTML nézet linkre kattintva online is megjeleníthető.

Ez nyilván csak egy kis részét képezi a teljes tervdokumentációnak, de alapvető információkhoz ez alapján is hozzáférhetünk. Kiderül például, hogy az elkészült gyalog- és kerékpárút folytatódni fog egészen a Csengery úti körforgalomig — persze az nem világos, hogy ez a szeptember végére tervezett megnyitásra megtörténik-e, ennek megpróbálunk utánajárni.

Kiderül továbbá, hogy a Csengery utca felől érkező és a Felsőbüki Nagy Pál utca felé tartó kerékpárosok jókora kerülővel érhetik majd csak el az újonnan létesült körforgalmat, ugyanis a gyalogkerékpárút az aluljáró nyugati oldalán nincs közvetlenül belekötve az említett körforgalomba, hiszen előtte át kell majd menni a hídon az aluljáró keleti oldalára. Ezt azáltal lehetne orvosolni, ha megengedett lenne a kerékpárosforgalom számára az átjárás a GYSEV üzemi területén keresztül a körforgalomba vezető szervízútig.