Browse By

Nem éri el a Csengery utcai körforgalmat a Kőszegi úti kerékpárút

A Kőszegi úti aluljáró átadásának közeledtével sok kerékpárral (is) közlekedőt érdekelhet a kérdés, hogy az aluljáró főpályája mellett létrehozott gyalog- és kerékpárútnak lesz-e folytatása a Csengery úti körforgalomig (ahol már kiépült kerékpárútba kapcsolódhatna). Ahogy már megírtuk, a terven fel volt tűntetve a folytatás, sőt Lacee kérdésére is azt válaszolta a helyszínen az egyik építőipari munkás, hogy a kérdéses szakasz el fog készülni.

Ezzel kapcsolatban kérdést intéztünk a GYSEV Zrt.-hez, melyre Kövesdi Szilárd vezérigazgató úrtól válaszként az alábbi tájékoztatást kaptuk:

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának kezdeményezésére a Kormány döntése értelmében a vasúti fejlesztések projektünk részévé vált a Kőszegi úti aluljáró kialakítása, azonban a GYSEV Zrt. beruházásában megvalósuló kivitelezésnek — a vonatkozó tervek alapján — nem volt része az aluljáró és a Csengery utcai körforgalom közötti járdaszakasz átépítése, illetve gyalog- és kerékpárúttá történő továbbfejlesztése.
A Csengery utcai körforgalom és az új gyalogos-kerékpáros út kezdete közti szakaszon a régi forgalmi rend marad érvényben.