Menü Bezárás

Újabb defibrillátorok Sopronban

Újabb két helyszínen helyezett el automata újraélesztő készüléket a GYSEV Zrt. Sopronban. A vasúttársaság a soproni rendező pályaudvar és a konténer terminál forgalmas épületeiben szerelt fel defibrillátorokat.

A GYSEV Zrt. idén februárban jelentette be, hogy automata újraélesztő-készülékeket szerel fel forgalmasabb állomásain. Sopronban, Szombathelyen, Csornán és Körmenden az utasvárókba kerültek a készülékek, emellett egy defibrillátort. a soproni vezérigazgatóság épületében is elhelyeztek.

Az újraélesztő készülékek önműködőek: amennyiben szükség van a használatukra magyar nyelvű hangüzenetekkel adnak iránymutatást az elsősegély-nyújtáshoz, így azokat bárki képes használni.

Most a vasúttársaság két újabb soproni helyszínen telepített defibrillátorokat: a rendező pályaudvar és a konténer terminál két forgalmas épületébe kerültek a készülékek. A GYSEV Zrt. saját forrásból biztosította az eszközök megvásárlását, amelynek köszönhetően Sopronban már négy helyen van a vasúttársaság által felszerelt újraélesztő-készülék.

Az automata defibrillátorok egyszerű használata lehetőséget nyújt arra, hogy szívmegállás esetén, a helyszínen lévők is hatékonyan tudjanak segíteni. A készülék teljesen biztonságos, hiszen csak akkor adja le az áramütést, ha az valóban szükséges.

A GYSEV Zrt. által beszerzett két újabb készülékeket is riasztóval védett tároló dobozokban helyezték ki. Az újraélesztő készülék alkalmazása esetén így a hang- és fényjelzés segíti a helyszínre érkező mentőket abban, hogy minél gyorsabban megtalálják az eset pontos helyszínét.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .