Kerekesszékes kosárlabda az Arénában

Browse By

A londoni paralimpia legnézettebb sportága a női és a férfi kerekesszékes kosárlabda volt. A Magyar Kosárlabda Szövetség éppen ezért célként tűzte ki, hogy a következő, brazíliai ötkarikás játékokon a magyar csapat is részt vegyen, és ezért hazákban is megteremtik a sportág feltételeit. Sopronban, az országban  elsők között alakult meg a kerekesszékes kosárlabda szakosztály. A csapat a Soproni Tigrisek SE kötelékébe tartozik, a foglalkozásokat Magyar András vezeti, aki részt vesz az országos koordinációs munkában is. A soproni egyesület elnöke Nagy Tamás önzetlen munkájának köszönhetően gördülékenyen halad a munka, aminek gyümölcse, hogy városunkban is bajnoki fordulót rendeztek.

 

Csapatok a megnyitón

A Nemzeti Kerekesszékes Bajnokság 3. fordulóját rendezték meg a sportcsarnokban. Bajnoki mérkőzésen most tudott először bemutatkozni a hazai szurkolóknak a soproni csapat, akik a mérkőzések előtt, lehetőséget biztosítottak mindenki számára, hogy kipróbálják milyen is kerekesszékből a palánk alatt.

Az ünnepélyes megnyitón a csapatokat és a kilátogatókat Nagy Tamás a Soproni Tigrisek Elnöke és Simon István alpolgármester köszöntötte. A játékosoknak emléklappal is kedveskedtek a szervezők, akik remek és szórakoztató játékkal viszonozták azt. Jó iramú meccseket láthattunk, ami nem csak izgalmas volt, de valódi sportélményt nyújtott. A végső eredmény sajnos nem a Tigriseinknek hozott diadalt, viszont a szurkolóktól kapott taps talán        feledtette a csalódottságot.

A végeredmény:

1. Törekvés SE – Budapest
2. DVTK
3. Soproni Tigrisek SE.

Nagy Tamás a Soproni Tigrisek SE. elnöke

Simon István alpolgármester

Székely Norbert emléklapokkal üdvözölte a csapatokat

Magyar András edző a Tigrisekkel

 

A lelátóról

L.L.ZS.

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com