Orbán Viktor Sopronpusztán / Sok kép+filmkockák

Browse By

 

Szinte mindenhol a tegnapi megemlékezésről lehet olvasni, kiemelve Orbán Viktor sopronpusztai látogatását illetve Rákay Philippel történő beszélgetését, de erről egy kicsit lejjebb olvashatsz, pár mondatban.

fotó: diesurbis

Jókedvűen, közvetlenül és valóban felhajtott ingujjban érkezett a miniszterelnök, semmi protokoll, amolyan családias feeling volt. No persze volt nyüzsgés, meg sok-sok „kevinkosztnerestestőr”, de persze a miniszterelnöki pozíció ezzel jár, vigyázzák az ember testi épségét. Azon kívül, hogy az operatőrök röntgen felvételeket szerettek volna készíteni illetve a sajtófotósok személyigazolvány fénykép készítésre törekedtek, sikerült pár embernek ebbe a gyűrűbe mégis előre törnie és készülhettek is az Orbán Viktoros-os szelfik és fényképek. Szívélyesen és szinte rég nem látott barátként üdvözölt mindenkit a Fidesz/ KDNP miniszterelnöke, amolyan igazi dzsembori volt míg eljutott a sátorig. Mielőtt azonban betért volna a VIP-be, ő maga is felkötötte az emlékezés szalagját az erre az alkalomra felállított egykori határkapura, ahogyan ezt nagyon sokan megtették.

Az „1989 – a csodák éve”, avagy Rákay Philip beszélget Orbán Viktorral címet viselő programra telt házas lett a kijelölt sátor, sőt, a kívül elhelyezett kivetítő előtt is sokan követték figyelemmel a beszélgetést. Becslésem szerint olyan 5-600 érdeklődő lehetett ezen a helyszínen, de az is az igazsághoz tartozik, hogy sokan a másik sátorban levő Szomszéd néni produkciós iroda műsorát választották. No de vissza az eredeti témához. Ha valaki látta már a közszolgálati televízióban ezt a beszélgetős műsort az sok újdonságot nem hallhatott, talán annyival volt ez megfűszerezve, hogy előzőleg a helyszínen lehetőség nyílt írásban kérdéseket feltenni és azokból is szemezgettek. Igazából nem is elemezgetném az elhangzottakat, hiszen nem vagyok egy politikai szakértő, ezt meghagyom azoknak, akik értenek illetve azt hiszik, hogy értenek hozzá. Olykor azonban az volt érzésem, hogy az aktuálpolitika is belekeveredett ebbe a megemlékezős műsorba illetve amolyan önkormányzati választást elősegítő, kampánytámogató mondatok is elhangzottak, de persze lehet csak én akartam belehallani, bár részemről akkor is egy kicsit olyan marketingesnek dolognak tűnt. Ezzel persze nincs baj, sőt, jól tették, mondhatni a kellemest a hasznossal, csak számomra furcsa volt. Akárhova kattolsz a magyar nyelvű oldalakon, szinte mindenhol elemzik a beszédet pro és kontra és közlik is a jelentősebb tartalmat, én azonban egy részletet szeretnék kiemelni, ami bár aktuálpolitikai illetve aktuálgazdasági ( ejha, mit nem írok ) kérdés, de valószínűleg ez érdekli leginkább az embereket és számomra is érdekes volt!

A kérdés és a válasz. Igaz nem pontosan idézve, de az alábbi volt:

– Mikor érik el a magyar bérek az európai színvonalat?

– A magyar bérek belátható időn belül el fogják érni az uniós átlagbéreket, ha a mostani gazdaságpolitika folytatódhat, de ehhez az kell, hogy 2-4-ről, a 4-6 százalékos sávba emelkedjen a gazdasági növekedés.

Bevallom megnyugodtam és sokkal tájékozottabb lettem, mint átlag állampolgár. A gyenge magyar bérekért végre megvan a felelős, ez pedig nem a kormány, igazából nem a gyenge forint, nem a multik, és nem a munkaadók, hanem a gazdasági növekedés! Mindentől függetlenül, várom a belátható időn belül-t, és abban is bízom, hogy az én  munkadóm nem olvassa ezt a bejegyzést, hiszen akkor nem emeli a fizetésem, hanem ő is arra buzdít, hogy várjam a gazdasági növekedés bácsit 😉 Na de, nem csúnyáskodom és nem is támadó jelleggel írtam ezt, csak valahogy kikívánkozott  belőlem.

Szóval, ahogy ígértem a tegnapi cikkben, itt vannak az Orbán Viktorról illetve a fogadásáról készült képek és a filmkockák 😉

Fotók és filmkockák: L.L.ZS.

 

nyitókép: diseurbis

L.L.ZS.

Köszönet nyilvánítás!

Szeretném külön köszönetemet kifejezni azoknak a soproni sajtómunkatársaknak a segítséget, akik a rendezvény alatt segítették csapatunk munkáját! Köszi,köszi,köszi!

 

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com