Menü Bezárás

Pünkösdi ökumenikus határtalanság tizenharmadszor

Határ menti kétnyelvű, ökumenikus pünkösdi istentiszteletet tartottak a somfalvi, a lépesfalvi, az ágfalvi és sopronbánfalvi gyülekezetek vezetői. Az evangélikus és katolikus egyházközségek már tizenharmadik alkalommal gyűltek össze pünkösdhétfőn, idén május 16-án 15 órakor Somfalván, az osztrák-magyar határ közvetlen szomszédságában található római katolikus templomban.

pfingstgottesdienst20162

A prédikáció mondanivalója a felebarát fogalmára és értelmezésére épült. Keresztényi értelemben az embertárasakra értendő, vagy szűkebb jelentéskörrel bír a fogalom? Az irgalmas samaritánus története 2000 évvel később is aktuális.

pfingstgottesdienst20161

Most először csatlakoztak csecsen, szír és afgán menekültek is a pünkösdi eseményhez. A kétnyelvű szertartást angol, német, magyar és héber egyházi dalok díszítették.

 


(Fotók: KM – munkatársunk. Az oldalon megjelent valamennyi tartalommal kapcsolatos minden jogot a szerzők és a fényképek készítői fenntartanak. Másodközlésük, felhasználásuk előzetes engedélyhez kötött.)

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .