Több mint 40 éves hagyományt tartanak életben a soproni Lippai János Középiskolában / videó

Browse By

Sopron 2014.04.16 – Lippai János Középiskola

Amikor a 1970-es évek elején az akkori tanárok és diákok megálmodták és megvalósították az első Lippai napot, talán nem is gondoltak arra, milyen nagy hagyományt teremtenek vele. Azóta is minden év áprilisában megszervezik a tavaszi szünet környékén, ezt a vidám napot az iskolában, ami a pedagógusok és a tanulók között is osztatlan sikert arat évről-évre. A Diákönkormányzat ebben a tanévben is színes programot állított össze, ami ismét egy felejthetetlen élményt nyújtott a résztvevőknek. Az idei program főszervezője Horváth Eszter Diákönkormányzatot segítő pedagógus és Hajtó Vanda 10. osztályos tanuló a DÖK elnöke volt.

Diákparlamenttel kezdődött a nap, amit egy meglepetés produkció követett a tanári kar részéréről. Jelmezekbe bújva, görbe tükröt állítottak a diákok elé és a tanórák jellegzetes pillanatait mutatták be, úgy ahogy ők látják a nebulókat, amikor nem éppen a tanórák témája foglalkoztatja őket. Persze olykor talán nagyon is kiélezve egy-egy jellegzetes momentumot a sulis hétköznapokból, de a siker nem maradt el. Hatalmas taps volt a jutalom, és ha esetleg egy-egy diák felismerte önmagát, az természetesen csak a véletlen műve lehetett.

A tanárok nagy sikert arattak

Ezt követően egy előre kiadott feladat megoldásának bemutatására kaptak lehetőséget az osztályok. Az iskola egyik szlogenje a „Nálunk mindenki tehetséges valamiben!” Ehhez kapcsolódó jelmondatot kellett írniuk és „eszperente nyelven” felolvasniuk.  Voltak érdekes próbálkozások, és hatalmas nevetések. Az osztályok vetélkedője ezután egy helyismereti játékkal folytatódott, ahol különböző állomásokra kellett eljutniuk és ott az adott kérdésekre a válaszokat megadniuk. A kalandos játékba bevonták szinte az iskola és kollégium teljes területét, így a tudás mellett bizony alapos helyismeretre is szükség volt.

A nap egyik érdekessége követte a vetélkedőt, ez pedig a THE FIGHTERS TEAM SPORTEGYESÜLET bokszbemutatója volt Horváth Gábor vezetésével, ami hatalmas sikert aratott. A vetítéssel egybekötött bemutató után minden érdeklődő kipróbálhatta magát és ismerkedhetett ezzel a sportággal. A bátrabbak akár kesztyűt is húzhattak és az edzők instrukcióit követve, megtanulhatták a helyes és szabályos mozdulatok kivitelezését.

A Fighters Team: Horváth Gábor, Tóth Martin és Tóth László a bajnoki övekkel

A kis Panka is bemutatta tudását egy bajnok segítségével

Pillanatok a bemutatóból

Minden segítséget megkaptak az érdeklődők a harcosoktól

A program természetesen folytatódott és röplabdában, asztaliteniszben vagy akár sakktábla előtt ülve mérhették össze tudásukat a diákok, melyben szintén partnerek voltak a tanárok.  A napot az eredményhirdetés zárta, ahol a jutalom egy-egy nagy tepsi finomság volt, ami nagyon gyorsan el is fogyott!  

Jó volt látni egy vidám iskolát, jó volt megismerni egy fantasztikus közösséget és remek tanárokat. Jó volt látni a fiatalok arcán, hogy JÓ LIPPAISNAK LENNI!

Tanár-Diák röpimeccs

Tudtad-e?

   Az iskola önállóan  1965. 01.01.-től működik, a jelenlegi épületben 1966  szeptemberében kezdődött meg a tanítás. Lippai János nevét 1966. október 22. -én vette fel az iskola.

 – 1973 szeptemberében adták át a kollégiumot.

  2001. július 11-én Sopron Megyei Város polgármestere Dr. Gimesi Szabolcs, Kékkői Zoltán államtitkár és az intézmény igazgatója aláírták azt a megállapodást, melyben a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata az iskola intézményfenntartói jogát átadta a Földművelésügyi- és Vidékfejlesztési Minisztériumnak.

 –    2004. júniusában végzett az első Kertész- és növényvédelmi technikus szakképesítést szerző OKJ 52-6207-01 számú osztály.

   2007-ben az iskola megkapta az akkreditált felnőttképző címet.

–  2008-ban a  fenntartó, a Földművelésügyi- és Vidékfejlesztési Minisztérium létrehozta a Dunántúli Agrár- szakképző Központot  a nyolc Dunántúlon található iskolájából. Székhelye Szekszárdon van, a soproni iskola tagintézménye lett ennek a szervezetnek.

L.L.ZS.

 

 

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com