Menü Bezárás

Több év után került elő a kutya

2012 Júniusában tűnt el a Leela névre hallgató nőstény labrador a Fertőzugban, mégpedig Illmicről (Illmitz), a Thaler családtól. 2 héten keresztül, keresőosztagot is szervezve, autóval próbáltak a kutya nyomára akadni, sikertelenül. Fél évvel később egy új kutyát vásárolt a család, de a régi kutya eltűnése azért mély nyomot hagyott.

Most azonban egy magyarországi állatorvos kereste fel őket, aki a kutyába helyezett chip segítségével tudta azonosítani a családot, a csokoládébarna labrador ugyanis chipelve volt, és a nemzetközi kutya adatbázisban eltűntként szerepelt. Mint kiderült: az új magyarországi tulajdonos az interneten vette a kutyát, az „adásvételre” pedig egy parkolóban került sor.

Fotó: ORF
Fotó: ORF

A jogos tulajdonosok visszavehették kutyájukat a pápai családtól, akik, bár szívesen megtartották volna Leela -t, beletörődtek, hogy a kutyának már van egy gazdája. A kutya úgy ugrott be a Thaler család autójába, mintha mi sem történt volna.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .