Browse By

Új turisztikai információs pontok a városban

Sopron turisztikai cége a TDM új információs központokat nyitott a városban. Az egyik ilyen pont a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ előtt van, a másik pedig a Mária-szobornál. A TDM és a városvezetés közös célja, hogy ezzel is növeljék lakóhelyünk vonzerejét és elérhetőbb tájékoztatással segítse az idelátogatókat a látványosságokról és a térség programjairól.

A turizmus sok családnak komoly bevételi forrás és többeknek kiegészítő tevékenység Sopronban. Ezért fogott össze az önkormányzat a gazdasági élet szereplőivel azért, hogy Sopron kitűnő turisztikai adottságait minél hatékonyabban hasznosítsa és továbbfejlessze. Minél több kulturális eseménnyel és egyéb programmal igyekszik ez az összefogás még vonzóbbá tenni a várost és a környékét a vendégforgalom növelése céljával. Ezek az információs pontok is azt a célt szolgálják, hogy elősegítsék az idelátogatók tájékozódását illetve az aktuális programokról tájékoztatást adjanak. – mondta el dr. Simon István alpolgármester a hivatalos megnyitón.

A TDM vezetője Héjj Boglárka beszámolt az elmúlt év tevékenységéről és eredményeiről, valamint a szervezet céljait is kiemelte:
– Most már 1 éve dolgozik a TDM szervezetünk, amelynek célja összefogni a desztinációban működő turisztikai szolgáltatókat és közösen tenni a turizmus fejlődésért. Igyekszünk minél több turistát ide csalni és tartózkodásuk alatt tartalmas szabadidő eltöltési lehetőségeket kínálni. Ehhez pályázati támogatást is nyertünk, melynek keretében megújítottuk Sopron és a Fertő-táj turisztikai honlapját. Garantált programokat kínálunk májustól szeptember végéig, szombatonként erdei sétát és vasárnaponként városnézést, hatféle tematika mentén pedig sétautakat dolgozunk ki. Emellett fontosnak tartjuk az online és nyomtatott megjelenéseket is, ezért már számos újságban jelent meg Sopronról cikk és egész múlt héten innen jelentkezett be az egyik országos kereskedelemi csatorna reggeli műsora, ahol bemutatkozott Sopron és a Fertő-táj is.

Barcza Attila a TDM projektmenedzsere elmondta, hogy ezek az információs pontok szezonális helyszínnel nyíltak és mindennap reggel 9 órától este 19 óráig várják az érdeklődőket október végéig. Ezeken a pontokon tájékoztatást nyújtanak a látnivalókról, múzeumokról, szolgáltatókról illetve a szálláshelyekről is. Bemutatta az itt elérhető prospektusokat, térképeket is, melyekkel segítik a tájékozódást a városban. A még megvalósulás előtt álló célokról is beszélt, melyek már nem is olyan távoliak. Hamarosan a város több pontján érintőképernyős kültéri terminálokat terveznek kihelyezni, azzal a céllal, hogy a nap 24 órájában elérhetőek legyenek a város és környéke attrakciói, programjai. A terminálok térképeket és még sok egyéb hasznos információkat fognak tartalmazni, de ezen kívül, haladva a kor követelményeivel egy mobilapplikáció fejlesztést is terveznek, különböző kreatív feladatokkal lehetőségekkel.

Horváth Vilmos, a helyi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kiemelte, hogy a város és térsége gazdasági bevételének csaknem 40 %-a a turizmushoz köthető, ezért fontos minden olyan marketing-eszköz, amely vonzóvá teszi a várost és környékét, amely idehozza a látogatókat. Fontos, hogy jól érezzék magukat az idelátogatók és ezáltal messzire vigyék városunk vendégszeretetének hírét. Hiszen a jelmondat is azt sugallja: SOPRON – Jó hozzánk eljönni!

L.L.ZS.