Menü Bezárás

Újdonság Sopronban! Turista Érem nem csak turistáknak!

Nagyszerű hírrel lepte meg a soproniakat, a Sopront szeretőket illetve az idelátogató turistákat a Soproni Múzeum. Talán lassan már hiánypótlónak is mondható az a kedves emléktárgy, ami most került forgalomba és amely ezúttal városunkat is bekapcsolja a Turista Érem gyűjtők célpontjába. Sopron két Turista Éremmel kapcsolódik a népszerű kezdeményezéshez, az egyiken „Sopron – A leghűségesebb város” felírat és a címer látható, míg a másikon városunk kedvelt jelképe a Tűztorony. Bevallom, nekem nagyon tetszik mindkettő és igyekszem mihamarabb beszerezni őket, hiszen mint soproni, úgy gondolom számomra is kedves emléktárgyak ezek, még így is, hogy nem turistaként járom a történelmi belvárosunkat.

No de, mi is az a Turista Érem?

A fából faragott, sorszámmal ellátott Turista Érem egy kedves emléktárgy, amely bizonyítja, hogy a kalandvágyó turista személyesen is meglátogatta Magyarország valamely gyönyörű vidékét. A Soproni Múzeumhoz kötődő kétféle Turista Érmét a Tűztorony pénztárában 600 Ft-os áron vásárolhatják meg a látogatók.

     

A Turista Érem kerek, fából faragott, kiégetett korong. Kedves, ízléses emléktárgy, de több is annál: érem, amely azt bizonyítja, hogy Ön személyesen is meglátogatta Magyarország valamely gyönyörű vidékét.
A Turista Érméket kizárólag az adott idegenforgalmi látványosságnál lehet megvásárolni, máshol nem kaphatók.
A sorszámmal ellátott érmék megtalálhatók a termálfürdőkben, a nagyobb folyók, tavak mellett, a várak, kastélyok, múzeumok pénztáraiban, a történelmi városok információs központjaiban, a környezeti és épített emlékek, nemzeti parkok, látogatható barlangok, állatkertek és számos egyéb turisztikailag érdekes hely környékén.

A Turista Érmék valamennyi értékesítőhelyen egységesen 600 Ft-os áron kaphatók!

Mi a története?

A fából faragott emléktárgyak eredetileg Csehország északi részén, a festői Rýmařov városkában születtek. Az első korongok 1997-ben látták meg a napvilágot. Kezdetben csak néhány érem került a boltokba, ma már csak Csehországban ezernél is több sorszámozott korong kapható, melyekhez nyomtatott turistatérkép és motivációs gyűjtőjáték is kapcsolódik.

… és milyen Sopronhoz köthető érméket találtam még?

Forrás: muzeum.sopron.hu illetve turista-erem.hu

L.L.ZS.

 

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .