Browse By

Egy érdekes hely, egész közel

Nem tudom, ki járt eddig a Harkai “Góglin” (igen, így nevezik a “Harkauer Kogel” német elnevezésből) minden esetre aki oda jut, fantasztikus látványban lehet része. A domb 276m magas (Wikipedia szerint), viszont arról semmi információt nem találtam, hogy miért is néz ki olyan kőfejtő szerűnek a csúcsa.
Ami érdekes, hogy a Sopronból Harkára vezető útról földúton kell menni egy darabig, ez rendben is lenne, mert szőlők vannak, viszont utána “ősdzsungelen” kell áthatolni, hogy megtaláljuk a felvezető utat, ami egyébként létezik. Furcsának is találtam, hogy nincs turistaútként jelölve, hiszen eléggé “kitaposott”, csak az elején van dúsabb növényzet.

Nem vagyok benne biztos, de úgy tudom, egy igen kicsi patakocska is ered a domb aljában, legközelebb annak is utánanézek. Egyébként csodás kilátás van a Soproni hegységre, Sopron városára, Harkára, a Szárhalmi erdőre, és még a Kőszegi hegységre is! Ráadásként mindent beborít az erika nevű virág! Az egész dombtető növényzete is abszolút a Ság-hegyihez hasonlít, érdekes.

Az úton azért látszik, hogy járnak erre turisták, mert sok helyen látni szemetet elszórva, ennek ellenére ajánlom, hogy nézzétek meg, mert remek kilátásban lesz részetek!