Esik a hó, az első hó …

Browse By

Ma hajnalban megérkezett a csillagászati ősz. A hétvége kellemes, késő nyári időjárása után hideg levegő árasztotta el térségünket. A hőmérsékletek mintegy 10 fokot csökkentek, így az Alpok keleti felén ma hajnalra többfelé lesett az idei szezon első hava.

Ausztriában 1300 méter felett a záporokat egyre inkább hózáporok váltották fel, és a hőmérséklet ebben a magasságban már 0 fok alá csökkent. A ma reggeli mérések szerint Rudolfshüttén 8 cm, Raxon és Feuerkogelen 3 cm hóréteget mértek. Németország legmagasabb pontján, a Zugspitzén is havazott, itt 10 cm hóréteget mértek ma reggel. A Sopronhoz közeli, tiszta időben szépen látszó Schneeberg (2075 m) is behavazott, a webkamerák tanúsága szerint a hegytető felhőben van, és még ma délelőtt is havazott.

Az első hó nem lesz tartós, bár a hőmérsékletek csak hétvégén emelkednek igazán, de számottevő csapadék nem várható, így a tél előőrseit még visszaveri az ősz, sőt az Alpesi völgyekben érvényesülő főnhatás miatt hétvégén Ausztria több pontján akár 25-27 fok is lehet.

Szöveg és képek : sopronmet.hu illetve schneeberg.tv

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com