Browse By

Igényesség³ a belvárosban

Nem tudom, hogy egy és ugyan az a telek, amiről most szó lesz, vagy két különböző. Az egyik oldal az Ógabona téren van, itt csak egy rozzant kapu illetve némi gipszkarton látható, ez még nem is olyan borzasztó, a résen benézve viszont dzsungel látszik. A telek egyébként tele van szeméttel, az egykoron itt álló háznak szinte már nyoma sincs, viszont egy rendszám nélküli kocsi “parkol” hátrébb.

A másik oldalon, az Újteleki utcában már nincs így elbarikádozva a terület, az egyszerű vaskapun és vaskerítésen simán láthatja bárki erre járó azt az undorító látványt, mely egy fejlett, megyei jogú város belvárosába abszolút nem illik. A telek egyébként eladó, legalábbis az Ógabona tér felőli oldal felirata szerint, miért nem veszi meg senki?

Egyébként úgy tűnik, ez ilyen elátkozott környék, ugyanis az Újteleki utca másik oldalán, pár házszámmal feljebb van még két ilyen telek, ahol az egykori háznak már csak a frontoldali fala van meg, azért, hogy takarja azt a káoszt, ami mögötte burjánzik, de ezen a környéken van az egykori ruhagyár omladozó komplekszuma, a hozzá tartozó gazteleppel együtt.