Browse By

Megújult a Tarló sor EGY RÉSZE

A hét egyik soproni fejlesztéssel kapcsolatos híre, hogy új burkolatot, közművet, fákat, járdát kapott a Tarló sor, a Tómalom városrészben. A csapból   is   ez   folyt. A projekt neve Gyűjtőutak kialakítása és felújítása Sopronban a minőségi közlekedés érdekében, a kirakott tábla szerint pedig az összköltség 235 430 657Ft. A többi médium úgy írja hogy mintegy 110 millióba került ez az út, ezért valószínűnek tartom hogy a táblán szereplő összeg a többi úttal együtt (Mikoviny, Lackner, Vándor Sándor) került ennyibe (vagy nem?). Az elkészült szakasz egyébként kifogástalan minőségű, király csapadékvíz elvezetések és járda van, jó minőségnek tűnik.

Na de… Van itt valami azért.
A problematika az, hogy az illetékesek elmondásával ellentétben nem az egész utca lett kiépítve, hanem körülbelül a fele.

íme egy térkép amin jól látszik, a kék a most kialakított szakasz, a piros pedig ami eddigi “eredeti” formájában leledzik jelenleg is.

Tarló sor nagyobb térképen való megjelenítése

Ezen kívül a Tarló sorba becsatlakozó utcák közül is kizárólag a Borostyán utca északi irányú ága rendelkezik aszfaltozott réteggel, ebből az következik, hogy sár és “hordalékfelhordás” lesz tapasztalható majd, ha olyan az idő

Az utca pontosan a Borostyán utcáig kapott új burkolatot, onnantól az Üdülő sorig a régi járhatatlan makadámút van, ahogy a Tómalom városrész sok utcájában is. Tehát ha egyszer nincs végig felújítva, akkor ne így hangozzon egy headline: “Megújult a Tarló sor” vagy “Új burkolatot kapott a Tarló sor”