Browse By

Miért is lettek új citylightok?

Számomra abszolút rejtély volt, hogy mégis miért helyezhettek el a város több pontján új citylight -okat reklámcégek. Amikor pár éve kikerültek azok a batár kék oszlopok, az volt a “védekezés”, hogy “városképbe illő kialakításúak”. Akkor azt még talán meg is lehetett érteni valahogy (valahogy…), viszont most már tényleg nem értem, hogy illik a városképbe, mondjuk a Várkerületre vagy az Ógabona térre újonnan kihelyezett kivilágíthatós citylight?

 

Ja, míg az oszlopok többségén fel van tüntetve a tulajdonos vállalat, addig az újonnan kihelyezett citylight-okon nincs még cégnév. Egyébként véleményem szerint totál felesleges volt most ezek kihelyezése, a város így is tele van üres, lejárt, illetve szakadt reklámfelületekkel, több fedett buszmegállóból például évekkel ezelőtt kivették a citylight-okat, és máig nem került vissza semmi, a kábelcsonkok továbbra is ott árválkodnak.

Az is egy érdekes dolog, hogy a hirdetőoszlopok, és az új citylight-ok többségén ÚJ Széchenyi Terv, Diákhitel, HírTV, Erzsábet Utalvány, Együtt tették tönkre az országot, satöbbi hirdetések találhatóak, tehát mondhatjuk, hogy kvázi kormányközeli dolgokat reklámoznak itt. De persze a másik oldalt sem kell félteni, ők is beindultak az ellenkampánnyal.