Strandteszt 2. rész: Fraknónádasdi tófürdő

Browse By

Ahogy az előző tesztben írtam, folytatom a térség természetes fürdővizeinek tesztelését. Ezúttal A fraknónádasdi tófürdőt vettem célba, gyengébbek kedvéért Badeteich Rohrbach néven fut ez a létesítmény. A tó a Google útvonaltervező szerint Soprontól mintegy 18km-re található, Nagymartontól pedig összesen 4,6km. Mindkét irányból jelölt kerékpáros útvonalon is meg lehet közelíteni a strandot.

Mivel 19 óra előtt értem oda, volt már esély, hogy ne kelljen teljesárú jegyet fizetni. Ebben a büfés hölgy tanácsa is segítségemre volt, és egy “Schnupperticket” fedőnevű jegytípust sikerült beszereznem. Ez elvileg 1 óra időtartamra nyújt belépést, de nekem nem úgy tűnt, mintha bárki is foglalkozna azzal, ki meddig van bent. Egyébként is, a jegy egy kis “kupon” tehát karszalag Tómalomhoz hasonlóan itt sincs.

A tó mesterséges kialakítású, az általam olvasottak alapján csapvízzel van töltve, de egyébként kis zsilipeket láttam, illetve közvetlenül mellette folyik egy patak is, így végülis nem tudom mi az igazság. Az viszont biztos, hogy a vize kristálytiszta, ehhez némi köze lehet azoknak a növényeknek, melyek szintén a tó vizét élvezhetik életterükként. A tó fürdésre kijelölt részének szélén végig pallón lehet járkálni, és több helyről létrán bemászni a vízbe. A pallókon túl pedig tavirózsák, illetve különböző tavi növények kaptak helyet, itt fürdeni egyébként nem lehet, tehát a növényzetnek kára nem lesz. A tó egyébként nem túl nagy, és az élményelemek itt sem találhatóak meg túlságosan, de úszásra, illetve gyerekes családoknak abszolút ideális. Itt is található zuhanyzó, büfé, viszont ami számomra meglepő volt, hogy 1db öltözőkabint találtam, de persze elékpzelhető hogy volt még. Még 7 óra körül is rengetegen voltak, de a többség nem a vízben, hanem a vízparton napozott, pihent, tehát ez a fürdő is egyfajta közösségi térként is funkcionál.

Közlekedés szempontjából ideális helyen van a tófürdő, hiszen gépjárművel és kerékpárral is könnyen megközelíthető, és mintegy 400m-re található a Márcfalva-Fraknónádasd (Marz-Rohrbach) vasúti megállóhely is. A büfés nénit megkérdeztem arról is, hogy sok magyar jár-e ide, amire azt válaszolta, hogy aznap 3 busznyi magyar is jött, de jönnek mindenféle közlekedési eszközzel.

Összességében nekem nagyon tetszett a kis tó, aki felfrissülésre vágyik, kellemes környezetben, akár családdal együtt, annak mindenféleképpen ajánlott.

7/10 pont az élményelemek hiánya, és a kevés öltöző miatt

Badeteich Rohrbach a Foursquare -en

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com