Széchenyi Vágta: fesztivált akartak, nem sikerült

Browse By

Szanaszét hirdetve a város, még LLZS kollégám is írt cikket, hogy ismételten megrendezésre kerül a Széchenyi Vágta, méghozzá ezalkalommal a Lővér Kempingben. A pár hete még a VOLT-nak helyet adó, egykor szebb napokat látott kemping egyébként -szerintem- ideális rendezvényhelyszín, kerékpárral, busszal, és gépjárművel is könnyen megközelíthető. Azért van itt egy kis Natura 2000-es dolog, de most nem ezzel szeretnék foglalkozni. Hanem a programmal, mert hogy ilyenek is voltak elvileg. A beugró 950Ft volt, amihez karszalag járt, és minden nap korlátlan ki és belépés, tehát egyszer kellett csak megvenni a belépőt. Az első nap gondoltam felnézek a Balkan Night Disco -ra, hiszen ismerős nevek szerepeltek a lemezlovasok közt. Belépve a kempingbe tapasztaltam, hogy bazári hangulat volt/lesz itt. Azért csak volt, mert este 10 óra után már szinte semmi nem volt nyitva, de azért fel lehetett ismerni a dodzsemet, a ratyi kisvonatot, meg a konténervécéket. Emberek viszont sehol nem voltak, a zene dübörgött, én meg eljöttem. Másnap Fenyő Miklós koncertjének végére értem fel, ekkor minden nyitva volt, és meglepetésemre egészen tele is volt a rendezvénytér. A koncert után azonban a Flört zenekar már úgy tűnik nem mozgatta meg a közönség fantáziáját, ugyanis áramlani kezdett a nép elfelé.

GePaRdLaCeE: P7200112 (Small)

Harmadik napon 11 óra után érkeztem, sikeresen lekésve a polgármester beszédét (hátrány?), de legalább kiderült, hogy az eredetileg meghatározott programmal ellentétben az előfutamok 11:30 helyett 13 órakor kezdődtek. Amikor persze már dolgom volt, ezért nem láttam. 17 órára visszajöttem, ekkor volt a döntő. Ami körülbelül 5 percig tartott, a bevonulás komolyan mondom sokkal hosszabb volt. A csapnivaló hangosításnak köszönhetően akik a nagyszínpadnál nézték mondjuk a LED falon a mérkőzést, semmit sem hallottak, ugyanis a versenytér melletti kisszínpadon volt a konferanszié, kis hangfalak pedig mellette, de a nagyszínpad batár hangfalait már nem kötötték rá. Egyébként maga a futam is vicces volt, mert mint kiderült, az előfutamokból 3 település, Fertőboz, Felsőtárkány és Tényő versenyzője jutott be a döntőbe, de Fertőboz képviselője visszalépett, a Nemzeti Vágtára pedig ugyebár ketten juthattak ki, tehát a pár perces “viadal”-nak nagyobb érdemi jelentősége nem volt. Persze a Sopron Kupát, a Széchenyi Kastély Nagydíját, illetve a Gróf Széchenyi István & Seilern Crescene Díjat az első-második-harmadik helyezett azért megkapta. Este 9-től ByeAlex adott koncertet, amire megint csekély volt az érdeklődés, talán azért, mert az eredményhirdetés és  a koncert között minimum 3 óra üresjárat is volt.

GePaRdLaCeE: P7210007 (Small)
A bazári hangulat dolgot pedig azért említettem, mert kicsit gyerekkorom Lővér Kempinges majálisaira emlékeztetett az egész, a dodzsem, a méregdrágán tízdekát kimérő gumicukor árusok, a langallósbódék ésatöbbi ésatöbbi. Egyvalamiben viszont nagy volt a különbség, az akkori majálisokon irdatlan sok ember volt, és rengeteg koncert, ami erre a fesztiválnak álcázott rendezvényre nem volt jellemző.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com