Testvérvárosunk lehet a négymilliós Yichang!

Browse By

Sopronban járt a kínai Yichang város polgármestere és küldöttsége a két város közötti baráti kapcsolatok megerősítése céljából. Nem titkolt szándék, hogy a testvérvárosi kapcsolat kiépítése a cél, hiszen dr. Fodor Tamás Sopron polgármestere és Ma Xuming úr Yichang polgármestere aláírta az erről szóló testvérvárosi szándéknyilatkozatot.

A delegációt a Városházán fogadta polgármesterünk, akik betekintést kaptak önkormányzatunk felépítésébe és működésébe. A megbeszélésen szó esett a két város történelmi múltjáról és természetesen jelenéről is, de a megvalósítás előtti fejlesztési tervek is szóba kerültek. Sopron és Yichang célja elsősorban a kulturális, oktatási, egészségügyi és gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzése.

A testvérvárosi szándéknyilatkozat ünnepélyes aláírása után dr. Fodor Tamás kalauzolta végig a küldöttséget történelmi belvárosunkban, bemutatva nevezetességeinket és felidézve azokat a történelmi eseményeket amikre méltán büszke minden soproni.

Yichangról:

Egy nagy múlttal rendelkező kínai város, amely a Jangce folyó északi partján helyezkedik el Hubei tartomány nyugati részében. A település úgynevezett közigazgatási (prefektúra) szintű város, amelynek önkormányzata 5 megyében, 5 városi körzetben és 3 megyei szintű városban rendelkezik joghatósággal. Területe közel 21000 négyzetkilométer, lakossága pedig meghaladja a négymillió főt. Elhelyezkedésének köszönhetően közlekedési csomópontként köti össze az ország keleti és nyugati részét, valamint a központ közelében elhelyezkedő repülőteréről könnyen elérhetőek Kína nagyvárosai is.Yichangban található az úgynevezett „HÁROM SZOROS GÁT”, a világ legnagyobb kapacitású elektromos áramot termelő erőműve. A létesítmény azon felül, hogy összesen 15 kínai tartomány áramellátást segíti, turisták millióit vonz a környékre. A város gazdasági jelentősége mellett a természeti és történelmi értékei is számottevőek.

L.L.ZS.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com