Menü Bezárás

Hó-körkép a soproni kerékpárutakról

Mára virradóan (2014.01.30) újabb nagy mennyiségű hó hullt Sopronra, illetve azóta is szüntelenül havazik. Folyamatosan járják az utakat a hótolók/sószóró autók, a járdákat a Holding emberei kézi erővel tisztítják, de mi a helyzet a kerékpárutakon? Az nem kérdéses, hogy a kerékpárosok biztonsága is kiemelten fontos, hisz számos kétkerekűvel találkoztam mai körutam során is.
Az elmúlt hetek kerékpáros elégedetlenségei után pozitívan kellett csalódnom az önkormányzatban, hisz ma délelőtt a legfontosabb útszakaszokon elvégezték hókotrást, vagy éppen dolgoztak ezen. Az új belvárosi kerékpársávok kb. 90-95% el volt takarítva, illetve ottjártamkor dolgoztak a szintén kiemelten forgalmas Deák téri bringaúton.

A várkerületi kerékpársávon is külön eltolták a havat, így már mindjárt jobban látható volt az autósoknak meddig tolhatják fel az autó orrát (sajnos azért egy szabálytalankodóval találkoztam).
A Deák téren is rendbe volt minden.
A peremterületek felé haladva persze azért már nem volt ilyen rózsás a helyzet, de azért a kitaposott friss, tapadós hóban egész jól lehetett haladni biciklivel is.

Persze azóta rendületlenül havazik, így nehezebb kordában tartani az útviszonyokat, de mindenképp dicséretes, hogy idén már erre is hangsúlyt fektetett a Sopron Holding.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .