Menü Bezárás

Dr. Magas László: A város 2015. évi költségvetése 17,1 milliárd forint bevétellel és ugyanennyi kiadással számol

Sajtótájékoztatón jártunk szerdán, ahol Dr. Magas László, Sopron Költségvetési Bizottságának elnöke az alábbiakról tájékoztatta a média munkatársait:

„A város 2015. évi költségvetése 17,1 milliárd forint bevétellel és ugyanennyi kiadással számol.
Az elmúlt évben a Fidesz kormány átvállalta a szocialista városvezetés által felhalmozott hiteltartozásunk második részét is. Így összességében több mint 15 milliárd forint hiteltől és annak kamataitól szabadította meg önkormányzatunkat. Ennek jótékony hatását az idei költségvetésben már komolyan érezzük, hiszen sem rövid, sem hosszú távú hitelfelvétellel nem számolunk.”

” A bevételi oldal három forrásból táplálkozik. Egyrészt az intézmények működéséhez, valamint az államtól átvett finanszírozásból, másrészt az Európa uniós pályázatok támogatásából, valamint a soproni polgárok és a soproni vállalkozások mintegy 4 és fél milliárd forintos helyi adóbefizetéséből.

A kiadási oldal legnagyobb tétele a 10 milliárdos nagyságrendű működési költség. Ebből az összegből finanszírozzuk a város intézményeit, a Polgármesteri Hivatalt, a városüzemeltetést és a kötelező és önként vállalt feladatokat.

Ebben az évben kell befejeznünk a 2007-13. uniós pályázatokkal támogatott nagyberuházásokat –Barlang-színház, Várkerület, Kuruc-domb rehabilitációja. Ezen beruházások összege 6 milliárd forint költséget jelent.

A 2015 évi költségvetés jelentős önkormányzati tartalékkal készült. Fegyelmezett gazdálkodással nyugodt gazdasági évet biztosíthat Sopron számára. „

L.L.ZS.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .