Menü Bezárás

Famentő akció a Várkerületen

Miközben a városban a hó és a szél volt az uralkodó tényező a hétfői nap folyamán, a Várkerület rekonstrukciós munkálatai nem álltak meg. Látványos és mondhatni „famentő” akcióján van túl a kivitelező, hiszen a Várkerületen, a Mária-szobor és az OTP közötti szakaszon ma kiemelték földlabdával együtt a nemrég még ünnepi díszben pompázó 15 darab ostorfát. Ezeket a magyar nemesítésű fákat, melyek fiatalok és egészségesek a KRESZ-parkban illetve a Kodály téri játszótér szomszédságában helyezik el véglegesen, így megmenekültek a végleges pusztulástól.

Speciális munkagép emelte ki a fákat

Természetesen nem marad fa nélkül majd a megújult Vérkerület sem, hiszen egy későbbi kivitelezési fázisban több mint 20 új fa kerül telepítésre, melyek bizonyára ismét hangulatossá varázsolják szeretett belvárosunkat.

Fontos tudni azt is, hogy február 10.-től megkezdődik ezen a szakaszon is a teljes rehabilitáció, így teljes lezárásra kerül ez a szervizút is, így a „ferdeparkoló rész” nem lesz használható. Esetleg a mélygarázs lehet opció a parkolás megoldására.

Fotók: Sopron Önkormányzata

L.L.ZS.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .