Menü Bezárás

Farsangi felvonulás Sopronkeresztúron

A mai Húshagyókeddel (Faschingsdienstag) véget ért erre az évre a farsangi szezon.  A környéken több településen is farsangi felvonulásokat tartottak a hétvégén, illetve a mai napon. Én ma a sopronkeresztúri (Deutschkreutz) mulatságra látogattam ki, ahol a vasútállomástól a Huszár Vendéglőig haladt a menet. Több csoport járművekkel, mozgó színpadokkal, jelmezekkel, produkciókkal, na meg persze az Eurovíziós Dalfesztivál, és Conchita Wurst kifigurázásával tette tökéletessé a farsangi időszak zárását. A rendezvényről számtalan fotót és videót csináltam, tessék szépen nézelődni!

Érdekes egyébként, hogy a krampuslaufhoz hasonlóan ez a fajta farsangi szokás is szinte teljes mértékben hiányzik a magyar településekről, pedig ugyebár a krampusz fogalma Magyarországon is ismert, ahogy a jelmezes farsangi bulik is népszerűek, csak nem felvonulásként, és nem minden korosztályban.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .