Indul a szezon a Fertőn – határtalan programajánló

Browse By

A most következő hétvégén, illetve jövő hét végén rendezik a Szörf Világkupát (Surf Worldcup) a Fertő tavon. Az elmúlt 19 évben erre Pátfaluban (Podersdorf) került sor, idén azonban új a helyszín: Nezsider (Neusiedl am See). A település strandja ad helyet a versenyeknek, illetve programoknak kicsiknek és nagyoknak. A csillogó víztükör, az arcunkat simogató napsütés garantált, már csak azért is, mert szombattól javulni kezd az idő. Nappal a versenyek, este a bulik töltik be a város életét. Lesz sok food-truck, beach bar, zenei programok többek között a Seaside Festival keretein belül, ahol mintegy 25 zenekar lép fel, emellett Jégkrémfesztivál, bevásárlási lehetőségek, gördeszkapark, röplabda, és még sok minden más is várja azokat, akik ellátogatnak a Fertő tó északi részére a mostani és a következő hétvégén.

Részletes program a rendezvény hivatalos weboldalán: www.surfworldcup.at

Facebook esemény pedig itt: https://www.facebook.com/events/1302211313134788/

17. Futónap és 25. Fertő Tavi Kerékpáros Maraton (Neusiedler See Radmarathon)  Április 29-én és 30-án Fertőmeggyesen (Mörbisch am See). A futónapon 25km-es váltófutásra, valamint 5km-es és félmaratoni futásra van lehetőség, emellett gyermekfutás (300m-500m-800m) és további programok is várják a látogatókat. A nevezéssel kapcsolatos információkat, valamint a pontos időpontokat IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.

A kerékpáros maraton vasárnap 10 órakor indul Fertőmeggyes Fő utcájáról. a 125km-es táv körbe vezet a Fertő tó körül, Magyarországon keresztül. RÉSZLETES IDŐBEOSZTÁS ITT

További információ: www.rchohewand.at

Vila Mila – Egy igazán multikulti musical Szabadbárándon (Großwarasdorf) a KUGA interkulturális Központban. A múlt heti nagysikerű premier után a nagyérdemű közönségnek ehéten még kétszer van lehetősége megtekinteni az előadást, szombaton 20:00-tól illetve vasárnap 15 órától.

A sztori szerint egy gyerekét egyedül nevelő anyuka és tinédzser lánya vonattal érkezik Burgenlandba, hogy a lány nemrég elhunyt édesapjának örökségét megnézzék: egy földterületet. A vonaton utazik néhány szlavisztikát tanuló diák is, akik professzoraikkal a burgenlandi horvátok helyzetét szeretnék tanulmányozni. Szintén a vonaton utazik két asszony, akik egy gyógyfürdőbelépőt nyertek. Mindannyian a “Vila Mila” fogadóban találkoznak, melyet egy nagyon domináns hölgy vezet. A generációk között szerelmi ügyek, öröklési viták és konfliktusok bontakoznak ki. Összefoglalni nehéz, megtekinteni annál könnyebb: szombaton és vasárnap, a KUGA-ban német és horvát nyelven.

Facebook esemény itt: https://www.facebook.com/events/451306125213543/

A KUGA hivatalos honlapja: www.kuga.at

Tavaszi Critical Mass Sopronban. Ezalkalommal nem kerékpáros felvonulásra, hanem egy különleges játékra invitálják a szervezők a soproni és nemsoproni kerékpárosokat: az esemény napján (04.29.szombat) a Bringázz Sopron Egyesület eddigi munkásságának kultikussá vált helyszíneit látogathatjuk sorban!
Ami újítás: nincs meghatározott útvonal, így Rád, családod, vagy barátaid tempójára bízzuk mikor melyik állomást keresitek fel, hol időztök többet-kevesebbet, merre tekeregtek!
A játék célja természetesen ugyanaz, mint az eddigi évek felvonulásának: legyünk minél többet a szabadban, bicajjal- deszkával, együtt, használjuk ki a város adta lehetőségeket, piknikezzünk, napozzunk, jelenlétünkkel pedig mutassuk, nem csak négy keréken, hanem két lábon is lehet közlekedni egy zsebkendő méretű városban!
A játék menete: összesen 4 különböző pecsétet gyűjthettek össze, 4 különböző helyszínen. Keressétek önkénteseinket! A pecsételőhelyek megtalálását feladványokkal segítjük. Ha megszerezted az utolsó pecsétet is, a gyűjtőkártyát a hátoldalán név és elérhetőség feltüntetésével, add le aktivistáink valamelyikénél, és az esti program részeként az ajándéksorsoláson értékes nyereményekkel is gazdagodhatsz!
A délutáni program zárómomentuma a kerékpáremelés lesz, melyet délután 6kor kezdünk!

Facebook esemény itt: https://www.facebook.com/events/410925452619519/

(A fotókat és logókat az események hivatalos weboldalairól és facebook eseményeiből szereztük.)