Menü Bezárás

Itt a Muzikfabrik első nagylemeze a Restart EP

Új fejezet kezdődik a Muzikfabrik életében, hiszen az eddigi 10 év számtalan kislemez- és remixmegjelenését megkoronázandó, Restart címmel, egy 13 számos nagylemezzel rukkol elő a név mögött tevékenykedő, DJ-ként is jól ismert Sövegjártó Laca.

A nagylemez igazi sztárcsapatot vonultat fel, hiszen a lehető legszélesebb spektrumon olyan közreműködőknek jutott hely, mint a 90-es évek rave korszakának egyik legnagyobb nemzetközi csillaga, a későbbi Stereo MC’s vokalista Rachel Wallace, vagy az ország egyik legjobban elismert jazz zongoristája Varga Gábor. De közreműködik az itthon már jól ismert Big John Whitfield (Random Trip, Karányi), a Draft énekesnőjeként befutott Földváry

Dóri, a honi underground rap szintér egyik jól ismert alakja GeriSkillz , Miki

Ozuka Szlovákiából, akivel már a múltban volt egy közös munkal. Továbbá a DAL című műsorban a Muzikfabrik zenekari formációt háttérénekesnőként segítő Vida Veres Imola is újra feltűnik.

A soproni illetőségű Muzikfabrik produkció a 2014-es DAL című versenyben szerzett országos ismertséget, amikor is a ‘This is My Life’ című dalának akusztikus verziójával közönségdíjas lett. A Restart címmel megjelenő első Muzikfabrik album az azóta egyszemélyes projektként működő producer elmúlt életszakaszát mutatja be: a DAL utáni hirtelen ismertségtől kezdve, az azzal járó személyes konfliktusokon, tagcseréken át a felismerésekig és az újrakezdésig. A Muzikfabrik debütáló nagylemezén immár kompromisszumok nélkül, saját világának teret adva hozta létre azt a zenei anyagot, amit mindig is szeretett volna.

A stílusosan eklektikus lemezen a jazztől, a downtempón át a súlyosabb filteres elektrós vonalon át sokminden megtalálható, de a védjegy marad, a lehető legtöbb analóg hangzás vegyítése a digitális korszakban megszokott virtuális szintikkel. Sőt, hogy egy kicsit tovább lépjünk, és felskicceljünk egy grandiózusabb tervet, majdnem mindegyik szám tartalmaz szimfonikus részleteket is…

“Amikor két éve elkezdtem a lemezen dolgozni, célom volt, hogy kitörjek egy olyan skatulyából, amit a DJ múlt, és a TV-s szereplés akasztott a brand-re. Szerettem volna egy olyan anyagot lerakni az asztalra, amivel egy szélesebb közönséget is el lehet esetleg érni, és mégis megmutatja, hogy sokkal árnyaltabb zenei ízlés van a produkció mögött, hisz jómagam is rengeteg stílusban alkottam már az elmúlt 15 évben, a rap-től a klasszikus zenén át a technóig. Szerencsére olyan csapatot sikerült a stúdióban is magam mellé gyújteni, akikkel teljes mértékben közösek voltak az elképzelések, így bár két év soknak tűnik, meglepően gyorsan ment a munka. Az idő nagy részét a hazai vokalisták felkutatása, illetve annak a kudarca vittel el, nem véletlen, hogy csak Dóri és Imola szerepel Magyar énekesként a lemezen. Az albumot a már meglévő zenekari formáció sikerein felbuzdulva próbáltuk úgy meghangszerelni, hogy élőben is előadható legyen, sőt kifejezetten szeretnénk egy komolyabb klubturnét mögérakni!”

A lemezt október harmadikától két héten át kizárólag a Traxsource-ön lehet megvásárolni valamint CD-n, október 17-től pedig az összes ismert digitális áruházban, és streaming szolgáltatónál elérhető lesz, többek közt az iTunes-on, a Spotify-on, és a Deezer-en.

A Restart saját kiadásban a Muzicasa Recordings-on jelenik meg.

Linkek:

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .