Menü Bezárás

Károkat is okozott az erős szél

Csütörtökről péntekre virradó éjjel károkat is okozott az erős, olykor viharos szél Burgenlandban – írja az ORF Burgenland.

Főként Észak-Burgenland, azaz Kismarton városa, a Kismartoni járás, valamint a Nezsideri járás voltak érintettek. Darázsfaluban (Trausdorf an der Wulka) egy épület falát döntötte ki a szél, de egy autóbeálló tetejét is megrongálta. Zurány (Zurndorf) és Németjárfalu (Deutsch Jahrndorf) környékén az L203-as utat le is kellett zárni, ugyanis több fa is kidőlt, amik elzárták az utat a forgalom elől. Kismartonban (Eisenstadt) egy kerti ház tetejét kellett a tűzoltóknak biztosítani, mert félő volt, hogy a szél azt is lebontja. Péntek délelőtt Kismarton történelmi belvárosában biztonsági okokból zárva maradt az adventi vásár is. Pinkafőn (Pinkafeld) az evangélikus plébániatemplom tetőszerkezetét rongálta meg az orkán.

A Facebookon pedig a Hitradio Ö3 oldalára tették ki az alábbi videót, amin látszik, hogy Védenynél (Weiden am See) mekkora hullámokat csapott a szél a Fertő tó vizén.

(ORF Burgenland, Radio OP, Hitradio Ö3)
(Nyitókép: illusztráció, IkvaHír archívum)

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .