Menü Bezárás

Nyikos Tivadar személyében új elnöke van a Jobbik soproni szervezetének

Nyikos Tivadar 57 éves pedagógus. A soproni Széchenyi István Gimnázium testnevelő tanára, mesteredző. Több sportágban kiváló teljesítményt nyújtó szakember – közük válogatottakká lett sportolók edzője, ( kosárlabda, labdarúgás, atlétika, BMX ) – a Garabonciás Diáksport Egyesület elnöke.

Nyikos Tivadar

2014. októbere óta a soproni közgyűlés Kulturális és Oktatási Bizottságának Jobbikos delegáltja. 1998 – 2003 között a MIÉP színeiben politizált, egy időben a MIÉP Győr-Moson-Sopron megyei elnökeként is tevékenykedett. 1998-ban a MIÉP soproni polgármester jelöltjeként 19 %-os eredményt ért el, akkor, amikor a MIÉP országos támogatottsága csak 5.5%-os volt.
Az eddigi elnök Gőbl Gábor 2008 áprilisa óta vezette a Jobbik soproni szervezetét. A tagság 3 ízben választotta meg elnökévé. Irányítása alatt 2 Európa Parlamenti választáson, 2 országgyűlési választáson, 2 önkormányzati és két időközi önkormányzati körzeti választáson irányította a Jobbik soproni szervezetét. A Jobbik támogatottsága Sopronban 2010-hez képest 2014-re megduplázódott. A Jobbik országos elnöksége 2011. januárjában országos szervezési igazgatóvá, 2015. januárjában a soproni választókerület elnökévé választotta.

Nyikos Tivadar és Gőbl Gábor

Gőbl Gábor a Jobbik soproni szervezetének közleményében így fogalmazott:

„Hét év után úgy ítéltem meg, szükséges megújulnia a soproni szervezetnek ezért nem kívántam indulni az elnöki szolgálatért. Döntésemet tagjaink megértették és támogatták. Ez a személyi változás úgy értelmezhető, hogy felzárkózott mellém egy – a városunkban méltán közismert és kedvelt közéleti személy, aki a jövőben személyes példa mutatásával immár a Jobbik Magyarországért Mozgalmat is megszemélyesíti a soproni polgárok előtt. Örömmel üdvözöljük Nyikos Tivadart ismét a várospolitikai küzdőtéren ahol közösen a Jobbik képviselőivel így tovább fog erősödni a Hűség Városában soproni szervezetünk. Biztatunk mindenkit, akit egy kicsit is érdekel városunk jelene és jövendője és egyetért azzal, hogy lényeges változást és valós alternatívát jelenthet a Jobbik programja, jelentkezzen sorainkba. Kapcsolatfelvételi lehetőség a sopron@jobbik.hu email címen elérhető.” – zárta közleményét Gőbl Gábor leköszönő elnök.

L.L.ZS. 

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .