Menü Bezárás

Senki nem esik ki a szociális hálóból Sopronban

Jelentős változások történtek a szociális területen. – kezdte sajtótájékoztatóját Péli Nikoletta, Sopron Népjóléti Bizottságának elnöke.

„ Március elsejétől az állam és az önkormányzat segélyezéssel kapcsolatos feladatai élesen elválnak egymástól és ezzel egységesednek a támogatással kapcsolatos hatáskörök.
A változások ellenére is erős marad a soproni szociális háló, hiszen a megszűnő állami ellátásokat az önkormányzat teljes mértékben magára vállalja.
A legrászorultabbak számára a kötelezően biztosítandó ellátások mellett az önkormányzat további támogatási formákat is nyújt, minderre a város 2015. évi költségvetése fedezetet biztosít.
2015 a nagy beruházások éve, ehhez kapcsolódóan a Kurucdombi városrész felújításának részeként 40 család tud majd pályázat útján felújított bérlakáshoz jutni, ezzel is segítve a nehéz helyzetben lévőket.
Sopron önkormányzata a szociális ellátórendszeren keresztül továbbra is támogatja azokat, akik nehéz helyzetben vannak.
Sopron családbarát város. Az egyik legjelentősebb anyagi támogatás, amit az önkormányzat nyújt, az a tanulói közlekedési támogatás, ami abból áll, hogy az önkormányzat egész évben biztosítja a Sopronban élő és iskolába járó gyermekek buszbérletét. Ez kiemelkedően magas szám, a tavalyi évben ez 18085 bérletet jelentett. Ehhez hasonló támogatás a kisgyermekesek közlekedési támogatása, mely közel 400 családot érintett a tavalyi esztendőben. Mindkét támogatási formát biztosítja a város, ezzel is segítve a gyermekeket nevelő családokat.” – zárta szavait Péli Nikoletta.

L.L.ZS.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .