Menü Bezárás

Sopronban járt csütörtökön Tóbiás József, az MSZP elnöke

Az országjáró körút keretében Sopronba érkezett csütörtökön Tóbiás József, a Magyar Szocialista Párt elnöke. A politikus találkozott a helyi vezetőséggel, a tagsággal, de ezt megelőzően sajtótájékoztatót tartott, ahol elhangzott:

„Sopron semmiben sem különbözik az ország más önkormányzataitól, a szociális ellátórendszer szétverése itt is érezteti a hatását. A városban március elsejétől, a kormány kegyének köszönhetően tudják folyósítani az egyes szociális támogatásokat. Sopron gazdálkodása nem fenntartható.”

Tóbiás József ezt követően kitért a helyi gyógyközpont helyzetére:

„Emlékszem még arra az időszakra, amikor közösen fáklyás menettel tiltakozott a város az akkori kormányzat terve ellen, amely szerint nem lett volna súlyponti a helyi kórház. A mostani Fidesz-kormány szándéka  ezzel kapcsolatban nem egyértelmű.  Az intézmény önálló marad, vagy valamely más kórházhoz betagozódik? Legyen világos, hogy a térségben élő százezer ember helyben jut hozzá például a fül-orr-gégészeti, esetleg belgyógyászati kezelésekhez, vagy a betegeknek más városba kell utazniuk. Örvendetes, hogy több tíz milliárd forintos uniós, és hazai pénz érkezett a fejlesztésre, ám az életpályamodell nem oldja meg az ágazatban dolgozók helyzetét. A környező országokban magasabb fizetést és jobb szakmai előrelépési lehetőséget kínálnak. S ez különösen érezhető, itt a határ mentén.”

A pártvezető  a Nyugat-Magyarországi Egyetem (NYME) sorsával is foglakozott:

„Választ szeretnénk kapni arra a kérdésre, hogy a jövőben is Sopron lesz-e az NYME központja a jelenlegi formában, úgy hogy működnek karok Szombathelyen és Mosonmagyaróváron. Az említett két kar korábban már kinyilvánította leválási szándékát.”

„A parlamenti felszólalásokkor elhangzik a Fidesz képviselőktől, hogy Sopron, a Hűség Városa.  Jó lenne, ha mindez nemcsak a toposzok szintjén, hanem a napi küzdésben is megjelenne.”

Kránitz László, a párt megyei elnöke zárásként hozzátette:

„A soproni Fidesz képviselők ne legyenek néma kacsák. Lobbizzanak azért, hogy az egyetem a jövőben is magas színvonalon működjön és használható tudást adjon.”

Forrás: mszp.hu
nyitókép: Kalmár I.  és Tóbiás J. / 2014.Sopron

L.L.ZS.

Ez is érdekelhet

2 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .